Дуо Белегзија – Комбинација на етно-џез и традиционална балканска музика

Етно групата „Белегзија“ е основана од страна на браќата Златко  и Васко Јорданов во  Македонија  2002 година, каде што пет години ја негувале традиционалната балканска музика. За тоа време  снимија […]

Прочитајте чланак →

Дуо Белегзија – Спој етно-џеза и традиционалне балканске музике

Етно групу „Белегзија“ основали су браћа Васко и Златко Јорданов у Македонији 2002. године, гдје су пет година његовали традиционалну балканску музику. За то вријеме снимили су и два албума: […]

Прочитајте чланак →