ПРОМОЦИЈА НА БИЛТЕНОТ „ВИНОЖИТО“

Традиционалното дружење по повод Нова година и Божиќ,  Бањалучките  Македонци го   искористија за сумирање на постигнатите резултати во текот на годината и да го претстават  својот билтен наречен „Виножито“ или […]

Прочитајте чланак →

ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА „ВИНОЖИТО“

Традиционално дружење поводом Нове године и Божића, бањолучки Македонци су искористили да сумирају постигнуте резултате током године и представе први број часописа  под називом „Виножито“ или „Дуга“ на српском језику. […]

Прочитајте чланак →